Aktiviteter

Høsten 2016

Vi er ikke så veldig flink til å oppdatere nettsidene våre, men du kan følge med på kommende arrangementer og oppdateringer fra lokallaget på Facebook-sida vår. Har du ikke Facebook? Send oss en liten mail til bergen@gronnestudenter.no om det du lurer på.

Våren 2016

Facebook-sida vår oppdateres oftere enn nettsida vår. Vil du ha fulloppdaterte arrangementer, gå til Facebook-sida. Under ligger den halvferdige planen for det neste halvåret, den vil oppdateres etter hvert, og er i hvert fall en pekepinn på hva som skjer dette semesteret i Bergen!

Onsdag 3. februar: Generalforsamling
Generalforsamlinga vår avholdes i vårt nye, GSB-dekorerte lokale i Lodin Leppsgate 2b. Selv om du ikke har vært med i Grønne Studenter Bergen tidligere kan du gjerne bli med! Det blir servert pizza og brus og god stemning!

Fredag 12. februar: Fastefest
Vi hadde først tenkt til å ha julefest. Så tenkte vi å ha nyttårsfest. Men plutselig var vi i slutten av januar, og ingenting hadde blitt gjort. Derfor blir det fastefest med mat og drikke! Tid og sted kommer så snart vi finner ut av det.

Onsdag 17. februar: Styremøte
Denne onsdagen blir det ingen arrangementer utenom styremøte. Har du lyst til å stikke en tur innom kan du selvfølgelig det! Styremøtet avholdes på kontoret.

Onsdag 24. februar: Foredrag og grønn pils
Tidligere semester har vi kun hatt grønn pils. Nå har vi fått nytt lokale, og vi har lov til å ta med medbrakt alkohol. Derfor blir grønn øl nå kombinert med foredrag fra en av våre medlemmer! Foredragene blir på rundt 15 minutter, og det legges opp til diskusjon etterpå. Alt dette vil selvsagt kombineres med pilsing (eventuelt vanning/cidering/melking? – annen medbrakt drikke). Vel møtt!

Onsdag 2. mars: Naturlig onsdag
Hver første onsdag i måneden arrangerer Naturvernforbundet Naturlig onsdag. Disse møtene finner sted i Litteraturhuset. Styret har styremøte og vil deretter bli med dersom det er stemning for det!

Fredag – søndag (4.-6. mars): Felleshyttetur med Framtiden i Våre Hender!
Vi anbefaler sterkt å bli med på denne hytteturen! Uansett om du er ny eller gammel medlem eller noe midt i mellom er du hjertelig velkommen. I fjor da vi arrangerte hyttetur på Hallingskeid ble det en suksess, og en fantastisk mulighet til å bli kjent med grønne mennesker både innad i GSB og i FiVH. Ta gjerne kontakt med oss på bergen@gronnestudenter.no hvis du har noen spørsmål!

Tirsdag 8. mars: Professorbattle!
Professorbattle er en helt ny greie. Vi finner to professorer som er faglig uenig (skal krangle) om ettellerannet kult og akademisk.

Onsdag 16. mars: Filmvisning: Mission Blue
Mission Blue er en dokumentarfilm om Sylvia Earle – en legendarsik marinbiolog, miljøverner og oseanografer (?) (løst oversatt fra IMDb). Vi har fått tips om denne fra en av våre medlemmer, og håper å få vist den på kontoret dersom vi får skaffet oss en projektor.

Onsdag 23. mars: Foredrag og grønn pils

Onsdag 30. mars: Skrallefeltkurs
Har du aldri skrallet før? Bli med oss på opplæring i skralling! Det er egentlig veldig enkelt, men vi har noen småtips du kan ta med deg videre til framtidige skralleturer. I tillegg er det kanskje litt lettere å snoke i søpla til andre når du har noen andre å skylde på. Du kan selvfølgelig komme selv om du er en erfaren skraller – vi tar gjerne i mot tips og triks!

Onsdag 6. april: Naturlig onsdag

Onsdag 13. april: Workshop
I begynnelsen av dette semesteret hadde vi en fantastisk inspirerende workshop for å pynte opp det nye MDG-kontoret! Har du noen grønne forbilder du vil at andre skal vite litt om? Skriv ut trynet på denne personen/ikke-personen og skriv litt om hen/den og heng det opp på kontoret. Vi er tross alt litt som MDGs barn og må oppføre oss som slik innimellom alle de serriøse slaga.

Onsdag 20. mai: Foredrag og grønn pils
Denne gangen skal foredraget være en forberedelse før kano- og teltturen som avholdes i helga samme uke! Foredraget skal handle om den rødlista arten elvemusling – hvorfor har den blitt en trua art? Hva kan vi gjøre for å forhindre videre tap av arten? Hvorfor er denne arten så sykt kul?

Lørdag – søndag (23.-24. april): Kano- og telttur på Osvassdraget
Hiv på deg redningsvesten og bli med fra sør i Bergen til Osøyro! Osvassdraget ligger både i Bergen og Os kommune og er et nasjonalt naturhensynsområde der blant annet den sjeldne og truede arten elvemusling holder til. Første dag padler vi nedover Osvassdraget med kano, og slår leir et sted. Det blir bålkos, allsang og litt whiskey på kvelden. Dagen etter padler vi til Osøyro og tar bussen tilbake til Bergen. Ikke bekymre deg for prisen, dette blir en billig tur (men først og fremst hyggelig)!

Onsdag 4. mai: Naturlig onsdag

Onsdag 11. mai: EKSAMENSSTRESSA??
RO NED NERVENE. Ta med deg selv og så setter vi på en fin og rolig film og så slapper vi av sammen. Vi kjøper pottitgull og brus.

Mandag 16. mai: SOMMERFEST <3
Jippi! Vi har fri mandag den 16. og vi har fri den 17. Vi benytter sjansen til å ta oss en liten sommerfest før folk er kjipe og stikker av på ferie alt for tidlig. HENG DEG PÅ, her blir det ballonger og baluba.

 

Høsten 2015

Denne aktivitetsplanen er et utkast, og vil sannsynligvis endres med jevne mellomrom. Vi kommer i hvert fall til å ha aktiviteter hver onsdag, så følg med!

Onsdag 9. september: Valgkampstunt!
Det er ikke lenge til valgdagen slår inn. Før den tid vil vi gjøre det litt hyggeligere for kollektivreisende i byen ved å dekorere et tilfeldig busskur i en av Bergens vakre gater. Har du noe småtteri du ikke trenger – for eksempel en gammel bok eller duk – ta det med!

Onsdag 16. september: Veggismatlaging
Har du lyst til å lære deg å lage enkel, god vegetarmiddag? Bli med oss på amatørmatlagingskurs i godt selskap!

Onsdag 23. september: Hvordan leve søppelfritt? Med Kristine Ullaland
Nyoppstartet med bloggen Grønare Kvardag, kommer Kristine og forteller om Zero Waste-bevegelsen og hvordan du kan endre dine bruk-og-kast-vaner.

Onsdag 30. september: Grønn øl
Grønn øl er et svært enkelt konsept: bli med oss på bar, kjøp deg en øl og la diskusjonene begynne. Denne onsdagen blir det Dwell Gastrobar kl. 19:00.

Onsdag 7. oktober: Styremøte + Naturlig onsdag
Bli med oss ned på litteraturhuset på Naturlig onsdag arrangert av Naturvernforbundet!

Onsdag 14. og 21. oktober: Tur/såpelaging
På grunn av Bergens mildt sagt ustabile vær vil aktivitetene i uke 42 og 43 avhenge av værmeldingen og magefølelsen. Er det godt vær slår vi til med en tur et eller annet sted i utmarka.

Onsdag 28. oktober: Grønn øl

Onsdag 4. november: Styremøte + Naturlig onsdag

Onsdag 11. november: Sying av handlenett
Finn noen gamle filler og litt sytråd, så skal vi få tak i symaskiner og alt det andre som trengs for å produsere et vakkert, hjemmelagd handlenett.

Desember: juleverksted & juleavslutning

Våren 2014

Mandag 10. februar: Årsmøte for Grønne studenter Bergen
Alle interesserte er hjertelig velkommen. Ta kontakt med oss på bergen@gronnestudenter.no for å få tilsendt sakspapirer og mer detaljer om møtet 🙂
Hending på facebook.

Høsten 2013

Denne aktivitetsplanen er under stadig oppdatering. Følg med her for oppdatert info!

Tirsdag 13. august, Studenttorg for Universitetet i Bergen (UiB)
Vi stiller på UiBs studenttorg kl. 11-16 på Studentsenteret. Kom og møt oss der!

Torsdag 15. august, Studiestart ved Høgskolen i Bergen (HiB)
Vi stiller på HiBs arrangement for nye studenter i Grieghallen (Dovregubbens hall) og er på plass fra kl. 9 og frem til ca kl. 13. Kom innom for en prat!

Mandag 19. august kl. 18, grønn byvandring
Kle deg etter været og møt opp ved den blå steinen. Dette blir et sosialt møte med litt info om oss, men mest kos!

Tirsdag 20. august kl. 14, debatt på Høgskolen (Nygårdsgaten 112)
Debatt om utdanningspolitikk og om fremtiden for høgskolene.

Torsdag 22. august kl. 17.30, planleggingsmøte (OBS! Merk nytt tidspunkt)
Vi planlegger hva vi vil gjøre i valgkampen og fremover. Både nye og gamle medlemmer og interesserte er velkommen 🙂
Møt kl. 17.30 i kantinen på Studentsenteret.

Torsdag 22. august kl. 18.30, Valgtivoli på Kvarteret
Studentersamfunnet og NRK Hordaland arrangerer debatt på Kvarteret og førstekandidat i Hordaland, Tom Sverre Tomren, stiller for MDG.

Mandag 26. august kl. 19, grønn kaffe/øl
Vi møtes på Muntlig på Studentsenteret. Vi hygger oss og slapper av 🙂

Tirsdag 3. september kl. 18, møt stortingskandidat for de grønne, Tom Sverre Tomren!
I samtale med studenter og andre interesserte om grønn politikk.
Sted: Egget i Studentsenteret, Parkveien 1
Hending på FB

Onsdag 4. september kl. 15, Løsningen er grønn – om grønn økonomi
De andre partiene kaller Miljøpartiet de grønne for naive. Siviløkonom Per Svae har skrevet boka ‘Løsningen er grønn’, om hvordan vi faktisk skal gå fra ”evig” vekstøkonomi til en stabil kretsløpsøkonomi. Kom og hør foredraget hans 🙂
Sted: Lite auditorium, SV-fakultetet
Hending på FB

Torsdag 26. september kl. 18, Møte for grønne studenter – planer for høsten med mer
Kom på Muntlig (Studentsenteret) på torsdag, så snakker vi om hva vi skal gjøre videre utover høsten og andre spennende politiske saker. Vel møtt 🙂
Hending på FB

Torsdag 10. oktober kl. 19, Møte for grønne studenter – planer for høsten med mer
Vi kommer til å snakke om aktuelle ting vi har lyst til å gjøre utover høsten og andre spennende politiske saker. Skriv gjerne på veggen til møtet hvis det er noe spesielt du ønsker å ta opp! Vi møtes på Apollon kl. 19. Meld deg gjerne på FB-event hvis du kan komme, og vel møtt 🙂
Hending på FB

2 tanker om “Aktiviteter

  1. Tilbaketråkk: Grønne studenter har sommerferie | Grønne Studenter Bergen

  2. Tilbaketråkk: Endelig har vi en fast møteplan! | Grønne Studenter Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *